…x-sagt…

|

…arbejdsbord for sprog og udtryksformer…

Archive for the ‘Debat’ Category

Stereotype ”SANDHEDER”…

onsdag, juni 6th, 2012

De fleste bliver med jævne mellemrum konfronteret med stereotype “sandheder” – som man ikke rigtigt kan få til at hænge sammen med ret meget af det, man kender fra sit eget liv – og den virkelighed man oplever og kender. Så kalder vi det nogen gange varmluftigt og virkelighedsfjernt.

Men selvom vi godt kan se, at noget virker varmluftigt og virkelighedsfjernt – så kan det godt være svært at modargumentere sandhedsværdien i det, vi bliver præsenteret for. Og nogen gange er det også omsonst at forsøge på det. De fleste mennesker, der beskæftiger sig med argumentation, dokumentation og analyse, er som oftest dygtige mennesker, der godt kan finde ud af at bruge en “lommeregner” og skrue en analyse og argumentation sammen – så der hverken er regnefejl, fejlkonklusioner – og andet der er let at “slå ned” på.

Det, der afgør, om noget er varmluftigt og stereotypt, afhænger ikke så meget af, hvad der er med i en analyse, vurdering og argumentation – men derimod om alt det, der IKKE ER MED.

Så den måde, man kan “sætte ord på”, forholde sig til og modargumentere stereotype “sandheder” – er ved at fokusere på, hvad der er med i analysen, i forhold til alt det der IKKE ER MED.

» Videnskab, pseudovidenskab – og pseudovidenskabelig anvendelse af det videnskabelige…

» Argumentationsteknik: Bliv aktiv i debatten!